Hop til indholdet.

Freelance skribent mm. Bea Møgeltoft

Hvad bragte dig til forløbet?

Man siger, “Things happen for a reason”. Nogen gange sker ting, fordi jeg er en klovn, der tager dumme beslutninger. Mit seneste lederjob viste sig at være en dum beslutning. Jobbet blev nedlagt i en sparerunde kort tid efter min ansættelse. Jeg blev efter fyringen tilbudt et outplacementforløb via Lederne, som jeg takkede ja til. Det viste sig at være en god beslutning.

Min situation kaldte på refleksion og nyorientering. Jeg havde brug for hjælp til at vælge en vej, der styrede udenom den billetluge, hvor jeg normalt køber billetter til den samme jobforestilling igen og igen og igen.

Hurtigt fik jeg et begrundet håb om, at det ville lykkes mig at bryde et mønster, for jeg kom i hænderne på en kompetent erhvervscoach, Helene Aalling. Helene så, hørte og forstod mig. Hun stak nådesløst sin finger ind lige der, hvor det gjorde allermest ondt; Mine grundlæggende overbevisninger om mig selv og Verden og mine behov som menneske. Sammen med Helene fik jeg undersøgt, hvordan mit fremtidige arbejdsliv skal folde sig ud, hvis det skal være kongruent med mine behov og min personlighed.

I hænderne på Helene Aalling fik jeg over 8 sessioner kompetent og empatisk hjælp til at tegne konturerne af et helt nyt arbejdsliv, hvor jeg kan bruge flere sider af mig selv, og hvor jeg kan arbejde med det, der gør mig glad. Jeg er godt på vej, og mit glædesbarometer er gået op.

Hvad karakteriserer dit samarbejde med mig?

Min fyring kom samtidigt med, at jeg gennemgik et udredningsforløb i psykiatrien. Jeg er neurodivergent og med diagnosen kom en større forståelse for, hvorfor jeg altid har bøvlet med at passe ind på direktionsgangen. Jeg er vant til at føle mig forkert, og at blive fortalt, at jeg er ”for meget”, for ustruktureret og har for meget fart på. Jeg ankom derfor til det første møde med Helene med den negative forventning, at hun nok ikke kunne hjælpe mig. Jeg syntes selv, mit CV skreg ADHD og kunne næsten ikke få mig til at sende det til hende.

Min skræk for hendes vurdering af mit CV blev lynhurtigt afmonteret. Helene så den røde tråd og udtrykte anerkendelse. Min utidige ildhu blev til min store overraskelse ikke returneret med et flakkende blik og de ”nu synes jeg lige, vi skal komme tilbage på sporet ”-formuleringer, jeg ofte mødes med, når jeg begejstret beretter om mine tanker og ideer, der stikker af i alle retninger. Det blev jeg mødt positivt i. Det er åbenbart noget, en dygtig coach kan. Helene så mig, og derfor havde vi en anden proces end det lineære forløb, det udleverede materiale ”Outplacement for ledere”, lagde op til. Vi tog fat der, hvor tårerne sprøjtede ud af øjnene på mig, for det var vigtigt. Helene er tillidsvækkende og virker ægte interesseret i det menneske, der søger hendes hjælp. Det er den bedste indgang til et frugtbart forløb.

Helene rummede mine tanker og følelser, og skabte et trygt og tillidsfuldt rum, hvor vi begge delte ud af erfaringer og tanker. Helene fastholdt struktur og emner i hver enkelt session, og hun hjalp mig til livsforandrende erkendelser. Helene spillede mine bolde retur, opfangede mønstre, jeg ikke selv fik øje på. Efter hver session havde erkendelser at arbejde videre med, og opgaver til næste gang. Mellem sessioner fik jeg mails med links til relevante artikler, som jeg kunne bruge til at kvalificere mine tanker.

Hvilken værdi skaber det for dig at arbejde med mig?

Jeg tør ikke tænke på, hvor jeg havde været i dag, var jeg ikke tjekket ind på kontoret på Strandboulevarden. Det var afgørende for, at jeg fik vendt skuden, og fik mod til at afprøve en anden livsstil, der er mere kompatibel med mine grundlæggende værdier og behov.

Hvad er det håndgribelige udbytte af forløbet for dig?

Helene gav mig troen på, at jeg kan og skal udfolde andre faglige og personlige kompetencer, end dem, der havde været i spil i lederjob. Da Helene til vores første coachingsession causerede over den mulighed, at jeg har søgt lederstillinger, hvor jeg ikke har fået opfyldt vigtige behov, men tværtimod har skullet undertrykke mine behov for at lykkes, væltede tårerne frem. Det var en vigtig erkendelse i forhold til min fremtidige livskvalitet. Jeg har efter forløbet foretaget et karriereskifte, og afprøver nye arenaer, hvor jeg ikke skal gå på kompromis med hverken behov eller mine værdier. Jeg samler erfaring på områder, jeg senere kan tage afsæt i, i et arbejdsliv som freelance og selvstændig.

Jeg er i fuld gang med at finde min passion. Helene anerkendte mine evner som skribent, og gav mig mod til at skrive mere, og til at sende artikler til forskellige medier. Jeg har skrevet til skrivebordsskuffen, men er kommet ud af busken og tør publicere mine artikler. Et mangeårigt ønske om at starte en blog, som en platform for artikler, klummer med mere blev også i forløbet realiseret.

Hvilke gode grunde ville du give andre for at vælge mig som deres coach?

Jeg kan ikke finde på en eneste god grund til ikke at vælge Helene som coach.

Hvad har du ellers lyst til at sige om min coaching?

Helene navigerer sikkert i coachrollens mange facetter. Hun er empatisk, engageret, lyttende, giver intelligent og anvendelig feedback på cv, ansøgninger og tanker. Hun er kontant og direkte i sin feedback, når det er nødvendigt, og har en anerkendende tilgang til den enkelte – det hele foldet ud i en hyggelig ramme med god kaffe!